Erik van den Doel winnaar van 48e OKU

  Erik van den Doel krijgt de OKU-beker overhandigd van Berenschot-CEO Ferdi van den Berg
  Erik van den Doel krijgt de OKU-beker overhandigd van Berenschot-CEO Ferdi van den Berg

  Met een score van 5,5 uit 6 is Erik van den Doel de nieuwe winnaar van het Open Kampioenschap van Utrecht. Na een overwinning op Harmen Jonkman in ronde 5, had hij aan een vlotte remise tegen Etienne Goudriaan in de laatste ronde genoeg voor de titel. Etienne had in ronde 5 titelverdediger Luuk Baselmans geklopt en werd met de afsluitende remise ongedeeld derde.
  Hugo ten Hertog werd voor het tweede opeenvolgende jaar op weerstandspunten tweede. In de laatste ronde drukte hij de Schot Murad Abdulla naar een nederlaag. Opmerkelijk is dat beide gedeeld winnaars niet tegen elkaar hebben gespeeld. Hugo werd wel ongedeeld de beste SGS’er en zou ook daarvoor een beker ontvangen, ware het niet dat hij hem zelf thuis had (laten) liggen.

  In groep B eindigden liefst 5 spelers aan kop. Marcel Flohr en Peter Nitrauw na een snelle onderlinge remise, en de andere drie winnaars Jimmy Geboers, Fleur Westerhof en Wybe Evenhuis moesten in de slotronde nog diep gaan. Het kwintet eindigde op 5 punten.
  Groep C kende voor de vierde achtereenvolgende keer een winnaar van jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn. Jelle van Haaften begon het toernooi met een remise, maar was daarna niet meer te stoppen en won alles. Door zijn rating van net geen 1000 behaalde hij ook nog de ratingprijs! Morteza Adigozalpour werd met 5 punten tweede en zeven spelers deelden de derde plaats.