Schoonheidscommissie (2017)

Groep C

Graaiprijs: Abishek Pillai (tegen Toon Rutjens, ronde 2) voor het pakken van een dame en toren terwijl hij een klassiek stikmat kon geven.
Spektakelprijs: Midas Schonewille – Marc Smits (ronde 2) voor een geweldige aanval van wit vol met offers, die helaas net niet correct uitgevoerd werden, maar die toch een puntje opleverden.
Schoonheidsprijs: Jessie Mang (tegen Sven van der Vliet, ronde 5) voor een schitterende partij waarin ze een dame offerde om twee vrijpionnen naar de overkant te helpen.

Groep B

Beduvelprijs: Michiel Kleijn (tegen Daan Binnendijk, ronde 2) voor een zelfbeduveling; hij had een combinatie van twee zetten diep bedacht, maar op de derde zet stond hij mat met 8. Dc8#.
Schoonheidsprijs: Timo Können (tegen Jelle Vellema, ronde 3) voor het eerst wegjagen van Pf6 met de g-pion om vervolgens met Lxh7 te offeren.
Spektakelprijs: René Weerts – Steven Vugteveen (ronde 4) waarin ook een loper op h7 werd geofferd en verder van alles gebeurde totdat – na het optrekken van de stofwolken – een toreneindspel overbleef.

Groep A

Beduvelprijs 1: David van Kerkhof (tegen Eric van ’t Hof, ronde 3) die in het eindspel met een stuk minder ineens mat in 2 forceert.
Beduvelprijs 2: Philippe da Ces (tegen Peter Hoomans, ronde 4) die een fraaie offeraanval aan het uitvoeren is, maar wordt beduveld door een bijzonder luizig …Dc6+ met dameruil.
Schoonheidsprijs: Hugo ten Hertog (tegen René Tiggelman, ronde 4), die geheel tegen zijn gewoonte in normaal theorie speelt (Siciliaanse draak). Er wordt een kwal geofferd om een loeisterk paard op e6 te krijgen. Dat paard kan de kwal terugslaan, maar doet dit uiteraard niet. Een heel subtiel Pf4 om f5-f6 mogelijk te maken is de kers op de taart.